• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ексдиректора Яворівської лікарні підозрюють у розтраті понад мільйона гривень на закупівлі вугілля

Ексдиректора Яворівської лікарні підозрюють у розтраті понад мільйона гривень на закупівлі вугілля

Ексдиректора Яворівської лікарні підозрюють у розтраті понад мільйона гривень на закупівлі вугілля

Підозрюваний закупив 250 тонн вугілля для Яворівської лікарні удвічі дорожче за ринкову вартість

Колишньому виконувачу обов’язків директора Яворівської районної лікарні повідомили про підозру у розтраті 1 млн 150 тис. гривень на закупівлі 250 тонн вугілля для опалення медзакладу. Про це у середу, 18 січня повідомила поліція Львівської області. Загальна вартість вугілля, яке закупляли для опалення лікарні становила 2,2 млн гривень.

Як стало відомо LVIV.MEDIA з ухвали Яворівського районного суду Львівської області, КП «Яворівська центральна районна лікарня» у 2022 році закупила 250 тонн вугілля на суму понад 2.2 млн у ПП «Букенергоресурс». Сума, передбачена в договорі, перевищувала ринкову вартість вугілля на понад 1 млн гривень. Ринкову вартість встановили під час судової товарознавчої експертизи.

Окрім того, за даними слідства, «Букенергоресурс» поставив для опалення Яворівської районної лікарні вугілля неналежної якості. В ухвалі Яворівського районного суду також вказано, що підозрюваний не виконав пункт договору, який передбачає відбір проб та аналіз кам’яного вугілля на відповідність якості, технічним та фізико-механічним показникам.

Відтак колишньому директорові Яворівської лікарні оголосили про підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах. Чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від 7 до 12 років, а також конфіскація майна. Наразі суд наклав арешт на земельну ділянку і квартиру, яка належить підозрюваному.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності