У Львові створили Міжархівний пошуковий портал

У Львові створили Міжархівний пошуковий портал

Державний історичний архів планує завантажити на портал 50 описів фондів та 500 тисяч оцифрованих копій архівних документів

У Державному архіві Львівської області презентували новий цифровий ресурс на єдиній платформі «Міжархівний пошуковий портал».Центральний державний історичний архів м. Львів (ЦДІАЛ) стане 5-им центральним архівом, який долучиться до пошукового порталу українських архівів, та 7-им архівом загалом, який долучився до цього проєкту. Про це 6 січня повідомила Львівська ОВА.

Наше завдання – залишити та зберегти якнайбільше пам'ятних архітектур, споруд, історичних будівель, такими, якими вони є. Щоб наші діти мали змогу читати, бачити, відчувати і бути дотичними до великої української держави. Ми зробимо все від нас належне, щоб чимбільше історичних та архівних документів відцифрувати та якнайбільше музеїв і колекцій зберегти. Дякую усім, хто долучився до проєкту та вкладає велику працю для збереження архіву”, – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначається, що серед оцифрованих копій архівних документів – колекція грамот на пергаменті, що містить левову частку найдавніших унікальних документів Національного архівного фонду України, фонди гродських і земських судів Руського воєводства XV–XVIII століть, метричні книги римо-католицького віросповідання Галичини XVII–XX століть, особові фонди визначних діячів України (митрополит Андрей Шептицький).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності