У Львівській громаді позбулися усіх пам’яток радянського режиму

У Львівській громаді позбулися усіх пам’яток радянського режиму

Самбірщина стала третім районом на Львівщині, який повністю декомунізувався

У Львівській громаді демонтували усі пам’ятки тоталітарного режиму. Про це 20 листопада повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львівській ОВА відбулось засідання обласної робочої групи з питань декомунізації, під час якого заслухали представників громад, де досі є об’єкти, пов’язані з радянським режимом.

Дякую району та громаді, які повністю завершили демонтаж пам’яток тоталітарного минулого у встановлені терміни. Нагадую, що процес декомунізації є дуже динамічним і з часом на територіях громад виявляють пам’ятки, про які раніше не було відомо”, – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

В межах засідання заслухали представників Львівського, Дрогобицького, Червоноградського та Стрийського районів.

У черговий раз представники Лопатинської громади проігнорували засідання робочої групи. В них на території наразі є 13 об’єктів, які підлягають декомунізації”, – наголосив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА, член робочої групи Юрій Горун.

У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 28 пам'яток комуністичного режиму у 4 районах. Декомунізація в області має завершитися до кінця року.

Нагадаємо, на території Дрогобицького району виявили 19 об’єктів радянської пропаганди ворога, 11 з них – демонтували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності