Жителька Львівщини намагалася ввезти в Україну під обшивкою авто 44 гаджети Apple

Фото: ДПСУ

Жінка, яка сама обладнала сховища в автомобілі, аби обійти митний контроль, заплатить 300 тис. грн штрафу

15 листопада у пункт пропуску «Шегині - Медика» із Польщі прибув автомобіль Opel Zafira, яким керувала 34-річна жителька одного з сіл Мостиського району Львівської області. Жінка під обшивкою авто намагалася провезти в Україну 44 гаджети Apple. Про це повідомили у Львівській митниці у четвер, 16 листопада.

Як зазначили в митниці, жінка перетинала кордон смугою спрощеного митного контролю "зелений коридор" — цим вона заявила про відсутність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Під час спілкування з працівниками митниці жителька Львівщини помітно нервувала, тому її легковик перевели у бокс поглибленого огляду. У конструктивних порожнинах багажного відділення, під декоративною обшивкою та під пасажирським сидінням в салоні авто митники знайшли два ноутбуки Apple MacBook Air та 42 пари навушників Apple AirPods with Charging Case.

У письмовому поясненні жінка заявила, що товар вона взяла для перевезення в Україну та заховала його в автомобілі. Орієнтовна вартість техніки — 300 тис. гривень.

Працівники митниці склали на жінку адмінпротокол. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності