На Львівщині у притулку померла найстарша ведмедиця

На Львівщині у притулку померла найстарша ведмедиця

Бурій тянь-шанській ведмедиці було 27 років

У ведмежому притулку «Домажир», що біля Львова померла 27-річна тянь-шанська ведмедиця Христина. Тварина хворіла. Про це повідомили на сторінці притулку у Facebook.

До притулку ведмедиця потрапила у 2017 році. До того її 20 років змушували виступати у цирках, ресторанах, водили на поводку містами для реклами. Власник утримував ведмедицю у темному фургоні при високій температурі під час "сезону виступів". У холодну пору зими її поселяли в крихітній хатинці поруч з рибним господарством в місті Українка. Волонтери благодійного фонду «Чотири лапи» врятувала ведмедицю та поселила її ведмежому притулку «Домажир».

Ця мила ведмедиця мала численні проблеми зі здоров'ям. Вона страждала на артроз тазостегнового суглоба, дегенеративні зміни в зап'ясті лівої передньої лапи, захворювання печінки, катаракту в оці, що залишилося, а праве око було видалено раніше через глаукому”, — зазначають у притулку.

У “Домажирі” ведмедиця прожила шість років. Попри те, що вона була найстаршою ведмедицею в притулку і майже повністю сліпою, Христина любила активно проводити час, а особливо купатись у басейні.

Вона запам'ятається всім нам як приклад стійкості і, завдяки своєму унікальному вигляду, як одна з найчарівніших ведмедиць, яких ми коли-небудь врятували”, — написали зоозахисники.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності