Мер Талліна обговорив з керівництвом Львівщини спільні освітні і культурні проєкти

Мер Талліна обговорив з керівництвом Львівщини спільні освітні і культурні проєкти

Естонія перебуватиме на боці України до звільнення усіх тимчасово окупованих українських територій

З візитом на Львівщині перебуває мер Таллінна Міхаїл Килварт. Під час зустрічі з главою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким обговорювалися можливості для співпраці між Львівщиною та Таллінном, зокрема були розглянуті проєкти в галузі освіти та культури.

Міхаїл Килварт поцікавився викликами, з якими зіштовхнулась Львівщина від початку повномасштабної війни, та шляхи їхнього подолання. Глава ЛОДА розповів про те, як область прийняла близько 600 тисяч людей, які були вимушені покидати домівки через воєнні дії Росії. Станом на зараз на Львівщині офіційно зареєстровано як ВПО понад 230 тисяч осіб. Для тих людей, які не мають куди повертатись або це робити небезпечно, ремонтують гуртожитки та приміщення, які не використовуються. Таким чином уже вдалось створити понад 3 тисячі місць для проживання. Серед найбільш вразливих категорій населення, які евакуювались в нашу область, є діти-сироти, люди старшого віку й особи з інвалідністю.

Мер Таллінна запевнив, що Естонія перебуватиме на боці України до звільнення усіх тимчасово окупованих українських територій. “Дякуємо Естонській Республіці за всю підтримку, яку ви надаєте Україні, особливо у військовій сфері. З такими надійними соратниками переможемо та втілимо важливі проєкти”, - відзначив Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності