21-річного мешканця Борислава ув’язнять на 12 років за ДТП з трьома загиблими: деталі

21-річного мешканця Борислава ув’язнять на 12 років за ДТП з трьома загиблими: деталі

Хлопець у День незалежності, керуючи автівкою без прав у наркотичному та алкогольному сп’янінні врізався у таксі

Мешканець Борислава проведе 12 років за ґратами за скоєння ДТП зі смертельними наслідками. Про це 2 листопада повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Його визнали винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Він керував автомобілем у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. У ДТП тоді загинуло троє людей.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 24 серпня 2021 року близько 22:00 на автодорозі Борислав-Самбір-Мостиська-Дрогобич у селі Попелі. Водій, якому на той час було 19 років, керував автомобілем Volkswagen без водійських прав та у стані алкогольного й наркотичного сп’яніння. Він виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з таксі, за кермом якого був 40-річний мешканець того ж міста, Ярослав Білий.

Водій таксі та двоє його пасажирів 15-літня Надія Довжинська та 19-літній  Мар’ян Багрій загинули на місці. Потерпілі, які вижили у таксі – мешканці Ясениці Сільної: 17- річна Христина Олексовська та 19-річні Роман Багрій і Руслан Шифурка. Загалом шестеро пасажирів обох авто отримали різної тяжкості тілесні ушкодження. Судовий розгляд справи тривав два роки.

Обвинуваченому, Назарові Голубінці призначили покарання — 12 років позбавлення волі та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 10 років. Це максимальний вирок за інкримінованою статтею.

Окрім покарання у вигляді ув’язнення, обвинувачений повинен відшкодувати всім потерпілим у цьому ДТП, а також родичам загиблих моральну компенсацію на загальну суму 4 млн 100 тис. грн. Також винуватець ДТП має оплатити вартість всіх проведених судових експертих, йдеться у вироку суду. А це понад 13 тисяч гривень.

У суді Назарій Голубінка своєї вини щодо звинувачень йому про кермування в стані алкогольного сп’яніння не визнав, говорив, що їхав зі швидкістю 60 км, коли його засліпило світло зустрічного автомобіля. А ще того дня йшов дощ, тож дорога була мокрою. Заперечував обвинувачений і те, що виїхав на смугу зустрічного руху. Проте свідки стверджували протилежне.

Після зіткнення обвинувачений, наче б то, втратив свідомість, тож не пам’ятає, що відбувалося далі. До тями прийшов вже у лікарняній палаті в Дрогобичі.

Обвинувачений стверджував, що спиртних напоїв того вечора він не вживав, а тим паче не вживав жодних наркотичних засобів. Пояснив суду, що люди, які вживають спиртне, на його думку, є слабохарактерними, а щодо наркотичних засобів ствердив, що не вживав їх взагалі ніколи. Проте не заперечував, що того дня разом із друзями святкував День незалежності.

Однак медична експертиза показала, що Голубінка перебував у стані алкогольного сп’яніння (0,34 проміле) та наркотичного сп’яніння (марихуана) одночасно. Також експертиза спростувала твердження обвинувачуваного про швидкість 60 км – на момент появи в полі зору відеофіксатора, винуватець ДТП їхав зі швидкістю в межах від 128 до 167 км/год.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності