Антимонопольний комітет дозволив ТОВ «Радехівський цукор» придбати цукровий завод на Волині

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ «Радехівський цукор» придбати цукровий завод на Волині

Раніше покупець обіцяв зберегти у регіоні здорову конкуренцію

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ «Радехівський цукор» придбати Гнідавський цукровий завод у Волинській області. Дозвіл надали за умови збереження ринкової конкуренції в регіоні. Про це повідомила пресслужба АМКУ у четвер, 19 жовтня.

Заяву на покупку заводу ТОВ «Радехівський цукор» подало у серпні цього року. Дев’ятого жовтня Антимонопольний комітет повідомив, що купівля заводу буде можлива лише за умов збереження в регіоні здорової конкуренції на ринку. Згідно з цим повідомленням, ТОВ «Радехівський цукор» запропонував взяти на себе низку зобов’язань. Зокрема, протягом п’яти років з купівлі, підприємство буде приймати буряки від виробників, які проживають в радіусі 132 км від його місця розташування. Крім того, воно не зможе безпідставно відмовляти місцевим бурякоздавачам, або ж обмежувати кількість сировини, яку вони можуть здати. 

ТОВ «Радехівський цукор» — один із найбільших виробників цукру в Україні. Він має заводи в Радехові, Львівської області, а також в Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі, Тернопільської області. Кінцевим бенефіціаром та власником «Радехівського цукру» є відомий львівський бізнесмен Володимир Матківський.

Гнідавський цукровий завод — це підприємство, яке розташоване у Луцьку, та займається виготовленням цукрових продуктів під маркою «Солодко». Завод може переробляти до шести тисяч тонн цукрових буряків на добу. За даними сервісу youcontrol, ПРАТ «Гнідавський цукровий завод» належить волинським підприємцям Ярославові Галькевичу та Євгенію Макарі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності