40 ЦНАПів Львівщини отримали планшети для роботи з людьми з вадами слуху

Фото: ЛОВА

Планшети оснащені сервісом перекладу жестовою мовою, щоб налагодити комунікацію між працівником ЦНАПу та особою з інвалідністю по слуху

У понеділок, 16 жовтня, керівники 40 ЦНАПів Львівщини отримали нові планшети. Їх використовуватимуть для надання адміністративних послуг людям з порушеннями слуху. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Як розповів керівник Львівської обласної організації УТОГ (Українське товариство глухих — ред.) Володимир Балдига, сьогодні на Львівщині майже дві тисячі людей живуть із вадами слуху. І через інвалідність по слуху не завжди вдається отримати адміністративні послуги безбар’єрно.

Завдяки планшету, оснащеному сервісом УТОГу, перекладач організації зможе вийти на зв'язок з працівником ЦНАПу та мешканцем і перекласти діалог жестовою мовою. У такий спосіб мешканець зможе швидко отримати потрібну адміністративну послугу.

Планшети для ЦНАПів передала Програма розвитку ООН в Україні. Передача планшетів відбулася в рамках Програми безбар’єрності на Львівщині.

«Ми працюємо над програмою безбар’єрності і хочемо, щоб наше суспільство було повністю інклюзивне. Саме тому, коли ми будуємо чи облаштовуємо ЦНАПи, робимо їх завжди безбар’єрними. Ми дбаємо про фізичну безбар’єрність, однак хочемо також, щоб вона була і інформаційна. Щоб люди, які мають вади слуху і спілкуються жестовою мовою були впевнені, що вони можуть прийти в ЦНАП і отримати будь-яку послугу», — розповів заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін

Наразі територіальні громади підписують договори з УТОГ на надання послуги перекладу жестовою мовою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності