Польська фармацевтична компанія планує побудувати підприємство у Жовкві

Компанія "Biofarm" з Познані

За попередніми домовленостями, підприємство будуватимуть на околицях Жовкви поблизу Сопошина

Міський голова Жовкви та директор польської компанії "Biofarm" підписали меморандум про будівництво фармацевтичного підприємства у Жовкві. Про це повідомив мер Жовкви Олег Вольський у понеділок, 16 жовтня.

У коментарі LVIV.MEDIA міський голова Олег Вольський зазначив, що, попередньо, будувати підприємство планують на об’їзній дорозі Жовкви зі сторони села Сопошин. “У серпні ми мали перший візит до компанії "Biofarm" у Польщі, ознайомилися із роботою їхнього підприємства та домовилися про співпрацю. Кілька днів тому ми підписали меморандум про співпрацю”, — сказав Олег Вольський.

Для будівництва підприємства необхідно 10 гектарів. На тій ділянці, яку пропонують для зведення будівлі, є більше території, ніж потрібно. Мер Жовкви пояснив, що наразі йдуть переговори щодо того, у якому форматі компанію побудують: чи це буде одноосібна компанія, чи індустріальний парк. Аби розпочати будівництво потрібно спочатку оформити документи та передати землю в оренду компанії.

Олег Вольський стверджує, що до кінця 2023 року вони планують оформили необхідні папери, а тоді передати землю в оренду польській компанії. За його словами, будувати приміщення розпочнуть вже на початку 2024 року.

“Основне підприємство “Biofarm” знаходиться у Польщі, в місті Познань. Там в них працює близько пів тисячі людей — схоже виробництво вони планують побудувати і в Україні. Компанія має новітнє обладнання та чіткий контроль за продукцією. Те, що вони є однією із найбільших фармацевтичних компаній Польщі, багато про що говорить”, — коментує будівництво мер Жовкви.

Польська фармацевтична компанія планує виробляти у Жовкві власну продукцію. На підприємстві працюватимуть приблизно п’ятсот людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності