У Львові триває будівництво сміттєпереробного заводу: що вже зробили

У Львові триває будівництво сміттєпереробного заводу: що вже зробили

Підрядники вже повністю створили проектування та майже завершили виготовляти робочу документацію.

По вулиці Пластовій у Львові триває будівництво комплексу з переробки твердих побутових відходів.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Підрядники вже повністю закінчили проєктування та майже завершили виготовляти робочу документацію. Будівельні роботи виконали на 30%.

За результатами міжнародного тендеру, будує завод польська компанія Control Process S.A. Загальна вартість договору (обладнання та роботи) становить 34,817 млн євро.

Проєкт реалізують на основі умов контрактів, які розробила Міжнародна федерація інженерів-консультантів FIDIC. Комплекс послуг з інженерно-технічного нагляду та контролю за якістю та безпечністю виконання будівельно-монтажних робіт здійснює литовська компанія Hidroterra Ltd, яку відібрали на підставі міжнародного конкурсу та погоджена ЄБРР.

«Сортування і переробка відходів – це екологічна альтернатива звичайному їх захороненню. Функціонування даного заводу у Львові дозволить скоротити кількість використовуваних ресурсів, зменшити навантаження на існуючі полігони твердих побутових відходів, а також знизити викиди парникових газів», – зауважила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

За контрактом, підрядник має забезпечити відповідне технологічне обладнання, яке забезпечить приймання, сортування та біологічну обробку твердих побутових відходів. У підсумку отримуватимуть вторсировину (пластик, папір, картон, скло, метал), відновлене паливо (pre-RDF) і біологічно-інертні залишки, які захоронюватимуть на полігоні твердих побутових відходів.

Нагадаємо, майбутній механіко-біологічний комплекс перевантаження та перероблення твердих побутових відходів у Львові зможе переробити 250 тис. тонн відходів на рік.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності