• Головна
  • Новини Львівщини
  • Сортування сміття за європейським зразком: в одній із громад на Львівщині тестують екологічну ініціативу

Сортування сміття за європейським зразком: в одній із громад на Львівщині тестують екологічну ініціативу

Сортування сміття за європейським зразком: в одній із громад на Львівщині тестують екологічну ініціативу

Збиратимуть посортовані відходи приблизно раз на місяць

В Оброшинській громаді впроваджують екологічну ініціативу — там сортуватимуть сміття за європейським зразком. Ініціативу також впроваджують в Ставчанах та Конопниці.

Про це пише «Суспільне».

Співініціатор ідеї сортування сміття — Ростислав Тріска. За його словами, на Львівщині хочуть підвищити екологічну освіту та проваджувати такий вид сортування, як у європейських країнах. Для цього людям в Оброшинській громаді роздаватимуть різнокольорові пакети для сортування сміття.

«Ми взяли за приклад Європу, тобто Польщу. Ми подивились на їхній приклад, зрозуміли, що людям так комфортно. Пакети — річ, яка може стояти в будь-якому місці в будинку, не потрібно дуже багато місці для цього», — каже Ростислав Тріска.

Зараз у громаді триває інформаційна кампанія щодо екоініціативи. Натомість місцеві жителі можуть зголошуватись та отримувати пакети для сортування.

«Була така ініціатива від однієї із громадських організацій, які запропонували безкоштовно нам роздавати пакети для сортування твердих побутових відходів. Цю ініціативу ми, звичайно, підтримали. Більш молодь є активною і вони краще підтримують цю ініціативу і долучаються до сортування. Але ми будемо працювати над тим, щоб захопити більшу аудиторію», — розповів перший заступник оброшинського сільського голови Антон Кустик.

Збиратимуть посортовані відходи на території Оброшинської громади приблизно раз на місяць.

«Треба, щоб скло було окремо, пластик — окремо. Треба жити екологічно. Екологія — наше здоров’я», — зазначив житель села Оброшине Михайло Палюшок.

Так, у синій пакет люди мають складати папір та картон, у жовтий — пластик, у зелений — скло та залізо.

Нагадаємо, Д\детальніше про те, де та які типи сміття можна утилізувати у Львові, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності