Через бюрократичні перепони учні Львівщини не можуть отримати підручник з української мови

Через бюрократичні перепони учні Львівщини не можуть отримати підручник з української мови

Процедура передачі книжок у комунальну власність і передача їх школам є дуже громіздкою

Через бюрократичні перепони учні Львівщини не можуть отримати підручник з української мови для п’ятого класу. Про це йшлося під час засідання комісії Львівської обласної ради з питань освіти, науки та інновацій.

Підручники були надруковані як гуманітарна допомога за кошти Європейської комісії і зараз знаходяться на складах на території області. Однак процедура їхньої передачі в комунальну власність та розподіл по школах є дуже складними і потребують багато часу.

За словами заступника директора департаменту освіти й науки ЛОВА Віктора Кусия, якщо йти шляхом, який запропоновало МОН, тобто укласти договори зберігання з правом користування між департаментами освіти облдержадміністрацій і закладами освіти (нині на Львівщині їх майже 1200), то це може зайняти навіть цілий рік, тоді як дітям потрібно вже зараз навчатися за цими підручниками.

Тому профільний департамент спільно з керівництвом ОВА запропонували передати книжки територіальним громадам по договору матеріального зберігання, а вже громади перерозподілять їх по закладах освіти.

«Ми наполягаємо на тому, щоб якнайшвидше передати підручники учням, щоб вони могли навчатися. Маємо гідно виглядати перед нашими європейськими партнерами, які вирішили нам допомогти й надрукували власним коштом підручники», - наголосила заступник голови профільної комісії ЛОР Парасковія Дворянин.

Комісія також вирішила звернутися до уряду, щоб той одним актом передав книжки територіальним громадам, таким чином задовільнивши усі вимоги чинного законодавства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності