• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині судитимуть службовця оборонного підприємства, через недбалість якого держава втратила 700 тис. грн

На Львівщині судитимуть службовця оборонного підприємства, через недбалість якого держава втратила 700 тис. грн

На Львівщині судитимуть службовця оборонного підприємства, через недбалість якого держава втратила 700 тис. грн

Чоловік не оглянув продукцію, яку закупило оборонне підприємство. Та не помітив невідповідностей між двома видами оборонних деталей

Службовець державного оборонного підприємства на Львівщині опинився на лаві підсудних через недбалість, яка завдала державі майже 700 000 грн збитків.

Про це пишуть на сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

До суду скерували обвинувальний акт щодо майстра відділу технічного контролю державного комерційного підприємства, що входить до складу ДК "Укроборонпром", за фактом неналежного виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

46-річний службовець не здійснив первинного візуального огляду закупленої продукції та внаслідок недбальства не виявив невідповідностей між двома видами оборонних деталей.

У поліції Львівщини повідомляють, що чоловік під виглядом дорогих деталей приймав на баланс комплектуючі, які значно дешевші, аніж зазначені в закупівлі.

Через це підприємство оборонної промисловості отримало запчастини до військової техніки, які унеможливлюють їх використання за призначенням.

Встановлено, що чоловік повинен був оформити протокол вхідного контролю про невідповідність продукції, натомість – підписав видаткову накладу та передав комплектуючі на виробництво.

Таким чином, внаслідок його дій державі завдано збитків на суму майже 700 тисяч гривень.

Наразі обвинуваченого відсторонено від посади.

Санкція інкримінованої чоловікової статті передбачає до 5 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штраф або без такого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності