Громади Львівщини, які передали ЗСУ свої автобуси, отримали новий шкільний транспорт

Громади Львівщини, які передали ЗСУ свої автобуси, отримали новий шкільний транспорт

Кожен автобус розрахований на 30 пасажирів

До громад Львівщини поїхали ще 9 шкільних автобусів. Новий транспорт замінить ті «школярики», які передали на потреби Збройних Сил, а також ті, у яких завершується термін експлуатації. Загалом цьогоріч для громад закупили 70 «школяриків», інформує глава Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

Автобуси вирушили до Бродівської, Новояворівської, Червоноградської, Бібрської, Тростянецької, Рудківської громад – в тому числі два спеціалізовані «школярики» до Городоцької ТГ та в Львівський обласний Центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді. 

«Школярики» виготовили на Черкаському автобусному заводі. Кожен автобус розрахований на 30 пасажирів. Їх закупили коштом співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад.

«З нашої області на потреби армії вилучили 83 школярики, але за підтримки держави та громад, ми цьогоріч повністю закриємо потреби у шкільних автобусах. Торік ми закупили 126 автобусів, в тому числі 8 спеціалізованих, ще 70 – в цьому році. Діти мають мати якісні умови навчання. На Львівщині, з-поміж небагатьох областей, навчальний рік почався в очному форматі і ми тішимося, що таким чином якість здобутих знань залишатимуться на високому рівні», - наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко. 

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів №418, між регіонами України розподілили державну субвенцію для закупівлі автобусів «Школярик». Львівщина, відповідно до постанови, цьогоріч отримає з державного бюджету субвенцію в розмірі понад 80 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності