• Головна
  • Новини Львівщини
  • Знижка за навчання: цьогоріч повернути витрати на освіту захотіло значно більше мешканців Львівщини

Знижка за навчання: цьогоріч повернути витрати на освіту захотіло значно більше мешканців Львівщини

Знижка за навчання: цьогоріч повернути витрати на освіту захотіло значно більше мешканців Львівщини

Розмір податкової знижки - 18% від вартості навчання

В Україні можна повернути частину коштів, витрачених на оплату навчання.

Держава повертає кошти за отримання освіти у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Цьогоріч таким правом на Львівщині вирішили скористатися значно більше охочих, ніж минулого року.

Головне управління Державної податкової служби України у Львівській області повідомило LVIV.MEDIA, що станом на 1 вересня 2023 року на отримання податкової знижки подали 9 655 декларацій. І до повернення з бюджету підлягає 38,6 млн грн. Це майже стільки, як за увесь минулий рік.

А от станом на 1 вересня 2022 року на отримання податкової знижки подали лише 7 280 декларацій  та повернули з бюджету податкову знижку в сумі 28, 2 млн грн.

Що таке податкова знижка на навчання та як її отримати

Розмір податкової знижки – 18 % від вартості навчання. При її розрахунку враховують фактичні витрати, які були торік. Їх потрібно підтвердити чеками та квитанціями, копії яких подають разом із річною податковою декларацією.

Відшкодовують лише послуги вітчизняних навчальних закладів. Не повертають гроші за навчання на додаткових курсах чи на військовій кафедрі.

Оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або ж член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік).

Суму, яка має бути повернена, зараховують на банківський рахунок платника податку або надсилають поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після її надходження.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності