• Головна
  • Новини Львівщини
  • Через відсутність кворуму Львівська обласна рада не змогла ухвалити звернення до Президента і ВРУ

Через відсутність кворуму Львівська обласна рада не змогла ухвалити звернення до Президента і ВРУ

Через відсутність кворуму Львівська обласна рада не змогла ухвалити звернення до Президента  і ВРУ

Дата наступного засідання поки що невідома

Через відсутність кворуму Львівська обласна рада не змогла ухвалити звернення до Президента України і Верховної Ради про недопустимість позбавлення бюджетів місцевих громад податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачують військовослужбовці.

Обговоривши цю проблему у першій частині засідання, після обідньої перерви обласні депутати не змогли зібрати необхідної кількості голосів для продовження сесії. Під час реєстрації у сесійній залі виявилося всього 33 депутати при мінімально необхідній кількості в 43 голоси.

Як відзначалося у проекті звернення, у разі вилучення «військового ПДФО» з місцевих бюджетів, буде знищено унікальну систему взаємодії заради допомоги Збройним Силам України, створеної у 2022 – 2023 роках військовослужбовцями, місцевим самоврядуванням, волонтерами, бізнесом і спонсорами.

«Саме місцеві громади під час війни несуть основний тягар забезпечення безперебійної роботи системи підтримки життя наших громадян – у тому числі лікарень, шкіл, місцевого транспорту. Місцеві громади вже, навіть без законодавчого забезпечення і всупереч діям контролюючих органів, перерахували на потреби безпеки та оборони 45% отриманого «військового ПДФО», - відзначається у тексті зверненні. 

Як повідомив LVIV.MEDIA керівник прес-служби Львівської обласної ради Володимир Телюк, дата наступного сесійного засідання поки що невідома. Наразі з цього питання проводяться консультації голів депутатських фракцій і груп.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності