Перевірка якості води у водоймах Львівщини: у яких озерах було небезпечно купатися

Перевірка якості води у водоймах Львівщини: у яких озерах було небезпечно купатися

Перевірка якості води тривала впродовж літа. Обстежили 19 водойм, призначених для відпочинку

Фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України упродовж літа проводили моніторингові дослідження якості води 19 водойм, призначених для масового відпочинку населення Львівщини.

Про це пишуть на сторінці ДУ "Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Загалом провели 128 досліджень якості води водойм на відповідність санітарно-мікробіологічним показникам та 467 досліджень – на відповідність фізико-хімічних показників.

Де виявили відхилення від норми:

У серпні в 4-х зразках води з озера «Козацький хутір» (с. Модричі) була виявлена кишкова паличка.

Упродовж літа реєстрували перевищення допустимих нормативних значень вмісту сухого залишку та сульфатів у воді на пляжах на водоймі «Задорожнє» (с. Вербіж). Зокрема на таких: «Лемберг-лейк», «Скай-лайк», «Скай-лайк фішен» та «Чорна перлина». А також на пляжі на водоймі «Задорожнє» (с. Гонятичі) «Байкал-Резорт»:

Про всі випадки виявлених відхилень у показниках якості води на цих водоймах інформували місцеві органи влади, власників пляжів, голів територіальних громад та населення, запевняють у Центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Нагадаємо, 16 вересня, відзначають Міжнародний день чистих берегів та Всесвітній день прибирання. World Cleanup Day відзначають щороку у треті вихідні вересня.

У суботу, 16 вересня, о 10:00 планують провести прибирання берегів водойм, які знаходяться в смт Рудне на вул. Лесі Українки (зустріч поблизу ТЦ «АТБ»). Також кожен охочий може долучитися до прибирання берегів водойм, які розташовані поблизу їхніх домівок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності