НАЗК відкрило доступ до реєстру корупціонерів

Фото: НАЗК

Доступ до реєстру було обмежено з початком повномасштабного вторгнення Росії

Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило публічний доступ до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні чи пов’язані з корупцією порушення.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Власне, доступ до цього реєстру, як і до низки інших, було обмежено з початком повномасштабного вторгнення. Однак, як зазначається, відсутність доступу до такої інформації значно ускладнює діяльність державних органів та інших організацій, зокрема при призначенні претендентів на відповідні посади, здійсненні публічних закупівель та інших правочинів тощо.

«Відкриті дані – це потужний інструмент доброчесності, а отже антикорупції. Відкриття даних Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, свідчить, що з урахуванням безпекових аспектів можуть бути відкриті й дані Реєстру декларацій» – зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Також НАЗК очікує ухвалення Верховною Радою в цілому законопроєкту №9534, який відновлює електронне декларування статків посадовців, призупинене у зв’язку із запровадженням воєнного стану та має врегулювати питання публічного доступу до даних Реєстру декларацій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності