Городоцька лікарня отримала нове обладнання вартістю понад 3 млн гривень

Городоцька лікарня отримала нове обладнання вартістю понад 3 млн гривень

Техніку уже встановили у хірургічному відділенні лікарні

Городоцька громада отримала дороговартісне медичне обладнання – відеогастроскоп та відеоколоноскоп. Придбали її завдяки перемозі у Програмі «Кусаноне», яку фінансує Посольство Японії в Україні.

Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та МТД Городоцької міської ради Ірина Точена розповіла, що Програма «Кусаноне» підтримує проєкти у сфері охорони здоров’я. Городоцька громада - одна із п'яти громад в Україні, яка отримала грант за цією Програмою.

“У лютому 2022 року ми подали заявку та зробили опис ситуації, яка склалася в громаді. На той час наш гастроскоп  [медичний прилад, що вводиться через ротову порожнину та стравохід для огляду порожнини і внутрішньої поверхні шлунку – ред.] був зношений і надати якісні медичні послуги було неможливо. Колоноскопа [оптичний прилад, що дозволяє оглянути весь товстий кишківник від прямої до сліпої кишки — ред.] ж не було взагалі. Наявність такого обладнання дає змогу Городоцькій лікарні отримати ще один пакет послуг від Національної служби здоров'я України”, — зазначає Ірина Точена.

На обладнання пішло 3 млн 200 тис. грн грантових коштів та майже 300 тисяч з бюджету Городоцької міської ради.

Нагадаємо, жителі Львівщини можуть скористатися послугами мобільного рентгенкабінету на колесах. Він призначений для роботи фахівців в області за попередніми заявками ОТГ, медзакладів, амбулаторій для обстеження населення чи підприємств, установ, організацій з метою планового медогляду працівників безпосередньо на місці праці та зі швидкими медичними висновками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності