Львівський перинатальний центр отримав медичне обладнання для недоношених дітей

Львівський перинатальний центр отримав медичне обладнання для недоношених дітей

Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав медичне обладнання для виходжування недоношених дітей від Фонду "ЮНІСЕФ Україна".

Про це повідомляють у пресслужбі медзакладу.

Так, ЮНІСЕФ передав обладнання, акушерські хірургічні набори, обігрівальні системи для немовлят, помпи шприцові, портативний апарат запису ЕКГ та розхідні матеріали.

"Сьогодні, як ніколи, для всіх нас є актуальним питання надання інноваційної, комплексної та своєчасної медичної допомоги матерям та новонародженим. Незважаючи на війну, всі діти мають право на якісну неонатальну медицину", — розповідають медики.

Нагадаємо, у листопаді минулого року у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі запрацювало нове відділення для недоношених дітей. Щороку в медичному закладі народжується понад 5 тисяч дітей, з яких понад 10% є недоношеними.

У новому відділені розміщені 16 комфортабельних палат, з яких 10 — індивідуальні палати підвищеного комфорту. Ще дві палати призначені для постінтенсивного нагляду. Одна палата розрахована на 2-х новонароджених, а ще одна — для 5-ти новонароджених. Тут наявні інкубатори-трансформери, які створюють умови, наближені до внутрішньоутробних.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності