Не зупинилась на вимогу поліції: на Львівщині патрульні затримали нетверезу водійку (відео)

Не зупинилась на вимогу поліції:  на Львівщині патрульні затримали нетверезу водійку (відео)

Правоохоронці на порушницю склали два протоколи

16 серпня патрульні на автодорозі Київ-Чоп, поблизу міста Стрий затримали водійку, яка кермувала у стані алкогольного сп‘яніння.

Про це повідомила патрульна поліція Львівщини.

Зазначається, що 16 серпня, близько 20-ї години, патрульні отримали орієнтування , що у напрямку міста Стрий рухається автомобіль Volvo V40, водій якого маневрує на дорозі, створюючи небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

За декілька хвилин автівка наблизилась до одного із стаціонарних постів, однак водій проігнорував вимогу патрульних про зупинку та поїхав далі. Інспектори наздогнали утікача.

Керувала автомобілем напідпитку та не виконала вимогу про зупинку — патрульні наздогнали правопорушницюУчора, близько 20-ї години, охоронці порядку отримали орієнтування про те, що у напрямку міста Стрий рухається автомобіль Volvo V40, водій якого маневрує на дорозі, створюючи небезпеку для інших учасників дорожнього руху.За декілька хвилин транспортний засіб виявили на одному із стаціонарних постів, однак водій проігнорував вимогу патрульних про зупинку та поїхав далі. Інспектори відразу ж сіли в службовий автомобіль та наздогнали утікача.За кермом автомобіля була 24-річна жінка. Під час спілкування із водійкою патрульні виявили у неї очевидні ознаки алкосп‘яніння. Інспектори запропонували пройти перевірку за допомогою приладу Drager, на що вона погодилась. Однак, водійка так і не спромоглася продути алкотестер та повідомила, що зробить це в медзакладі. Проте і там перевірки не пройшла. Нагадуємо, відмова від проходження перевірки на стан сп‘яніння не звільняє від відповідальності. Інспектори склали на неї два протоколи: за ст. 122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП.До слова, за січень — липень 2023 року поліцейські склали 5466 протоколів за нетверезе керування. Згідно статистики, на дорогах Львівщини трапилося 91 ДТП за участю нетверезих водіїв. З них — 118 осіб травмувалося та 7 людей загинуло.Пам‘ятайте про наслідки, які через керування напідпитку можуть бути фатальними!

Posted by Патрульна поліція Львівської області on Thursday, August 17, 2023

“За кермом автомобіля була 24-річна жінка. Під час спілкування із водійкою патрульні виявили у неї очевидні ознаки алкосп‘яніння. Інспектори запропонували пройти перевірку за допомогою приладу Drager, на що вона погодилась.Однак, водійка так і не спромоглася продути алкотестер та повідомила, що зробить це в медзакладі. Проте і там перевірки не пройшла”, — зазначили патрульні.

Інспектори склали на неї два протоколи: за статтею122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку) та за чатиною1 статті130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) .

До слова, за січень — липень 2023 року поліцейські склали 5466 протоколів за нетверезе керування. Згідно з даними статистики, на дорогах Львівщини трапилося 91 ДТП за участю нетверезих водіїв. У яких — 118 осіб травмувалося та 7 людей загинуло.

Нагадаємо, у Стрию 16 серпня сталося дві авто-дорожні пригоди за участю велосипедистів. Кермувальники двоколісних отримали травми та були госпіталізовані.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності