Для ветеранів та їхніх сімей запустять безкоштовні освітні програми

Для ветеранів та їхніх сімей запустять безкоштовні освітні програми

Навчання проходитиме у Центрах ветеранського розвитку.

У серпні Міністерство у справах ветеранів України спільно з ІТ-компанією EPAM запустять освітні ініціативи для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Навчання проходитиме у Центрах ветеранського розвитку, які працюють на базах вишів у Дніпрі, Вінниці, Львові та Миколаєві.

Участь у навчальних програмах є безкоштовною. Завдяки такому навчанню українських ветеранів та членів їхніх сімей планують ознайомити з кар’єрними можливостями в ІТ, а також допомогти опанувати одну із сучасних професій.

«Велика кількість наших Захисників і Захисниць масово повертатимуться додому після перемоги, і ми маємо забезпечити їм можливість безпроблемно адаптуватися до мирного життя. Належна освіта, або перекваліфікація відповідно до сучасних вимог – один з важливих інструментів успіху для них», – наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Для новачків ІТ-експерти EPAM проведуть серію ознайомчих зустрічей. Вони відбудуться у Центрах ветеранського розвитку, а у вересні пройдуть в онлайн-форматі. Взяти участь можуть усі ветерани та члени їхніх родин. Тривалість ознайомчої зустрічі – 1,5 години.

Для охочих опанувати професію інженера хмарних технологій Amazon Web Service (AWS) експерти EPAM пропонують пройти спеціальні різнорівневі програми в онлайн-форматі:

  • AWS Cloud Practitioner Essentials підійде тим, хто вже має загальні технічні знання, володіє рівнем англійської B1 та хоче дізнатись про концепцію, безпеку та архітектуру AWS. Програма триватиме 4 тижні та охоплюватиме 22 годин занять з інструктором. Ті, хто успішно завершать програму, зможуть безкоштовно пройти сертифікацію AWS Cloud Practitioner.
  • Architecting on AWS – більш поглиблений курс, побудований для архітекторів, інженерів-проєктувальників рішень та розробників, які прагнуть зрозуміти архітектуру AWS. Умовою для вступу є сертифікат AWS Cloud Practitioner та володіння англійською не нижче B1+. Ті, хто успіщно завершать програму, безкоштовно пройдуть сертифікацію AWS Solutions Architect – Associate. Програма триватиме 8 тижнів і охоплюватиме 47 годин занять з інструктором.

Нагадаємо, 21 липня у «Львівській політехніці» Міністерство у справах ветеранів спільно з міжнародними партнерами та за підтримки Львівської обласної військової адміністрації відкрило Центр ветеранського розвитку.

Зі слів міністрки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної у центрі, зокрема, сприятимуть у професійній і соціальній адаптації учасників бойових дій та членам їхніх сімей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності