На Львівщині усиновили майже втричі більше дітей, ніж торік: з чим це пов’язано

На Львівщині усиновили майже втричі більше дітей, ніж торік: з чим це пов’язано

Минулого, 2022 року, за 7 місяців усиновлених дітей було лише 12. А станом на 1 серпня цього року усиновлена вже 31 дитина

На Львівщині цього року всиновили майже втричі більше дітей, ніж за цей же період минулого року. Про це на брифінгу розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Такий показник пояснюють тим, що в область приїхали багато дітей-сиріт з інших регіонів. А отже більше сімей в області, які прагнули всиновити дитину, отримали таку можливість. Ще одна причина — на Львівщині побільшало охочих усиновити дитину, які приїхали сюди з інших областей. Адже на час воєнного стану усиновлення можливе лише в регіонах, де не йдуть бойові дії.

За сім місяців минулого року, усиновлених дітей було лише 12. А станом на 1 серпня цього року сім’ю отримала вже 31 дитина. Ще 150 кандидатів чекають на можливість прийняти дитину в родину.

Значно більше дітей цьогоріч влаштували й до прийомних сімей та будинків сімейного типу. Торік з січня до серпня таких було лише 22 дитини. Цього року - вже 59 дітей.

В області станом на сьогодні проживає 2 тис. 214 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них 2 тис. 116 дітей (понад 94%) перебувають у сімейних формах піклування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності