Серце кілька разів зупинялося: львівські медики врятували хлопця з важким кульовим пораненням

Серце кілька разів зупинялося: львівські медики врятували хлопця з важким кульовим пораненням

Юнак зараз проходить реабілітацію

Медики лікарні Святого Миколая врятували 14-річного хлопця з важким кульовим пораненням. Задля його спасіння об’єдналиcь хірурги та реаніматологи двох лікарень: дитячої і дорослої.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Вогнепальне поранення 14-річний львів’янин Дмитро отримав у гостях в однокласника. У того вдома була батькова помпова рушниця. Підлітки вирішили роздивитися зброю і та ненароком вистрілила. Куля влучила прямо в грудну клітку Дмитра. Пробила ділянку від ключиці до верхівки правої легені. Юнак втратив 2 літри крові. У швидкій серце Дмитра кілька разів зупинялося.У критичному стані хлопця доправили до лікарні Святого Миколая.

“Всю ніч лікарі намагаються виборити у смерті юне життя. Хірурги зупиняють критичну кровотечу. Відрізають розірвану кулею частину правої легені та видаляють осколки з решти органу. Водночас анестезіологи переливають кров. Спільними зусиллями лікарям таки вдається стабілізувати стан Дмитра. Наступні три тижні він пробуде в реанімації під наглядом спеціалістів відділення анестезіології та інтенсивної терапії”, — йдеться у повідомленні.

Загалом хірурги провели чотири оперативні втручання. Нині Дмитро проходить реабілітацію.

Нагадаємо, у Городку шукають донорів крові для військових.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності