Без батька залишились 5-місячі двійнята: На Львівщині провели в останню путь загиблого сапера

Без батька залишились 5-місячі двійнята: На Львівщині провели в останню путь загиблого сапера

24-річний Воїн загинув, виконуючи бойове завдання

У суботу, 15 липня, старший солдат, 24-річний мешканець Самбора Віталій Гречка назавжди повернувся додому.

Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Домовину з тілом загиблого Героя жителі громади зустріли навколішки зі сльозами на очах, вшанувавши пам’ять захисника, який віддав за Україну та її мирне майбутнє своє життя.

Поховали Віталія Гречку з усіма військовими почестями на Меморіалі Героям України.

Віталій Гречка народився 2 квітня 1999 року у місті Кам'янець-Подільський на Хмельниччині. Там закінчив школу.

Коли досяг повноліття, був призваний на військову службу. Службу проходив у 703-му полку. Саме тут Віталій захопився саперною справою, тому під час служби підписав контракт зі Збройними Силами України. Віталій обрав службу в армії, коли вже тривала війна з Росією. Це був 2018 рік. Разом з військовослужбовцями 703-го полку брав участь у бойових діях у зоні ООС.

У час повномасштабного вторгнення РФ в Україну був старшим сапером 2-го відділення загороджень взводу загородження роти загороджень інженерно-саперного батальйону  в/ч А3817, старшим солдатом.

У 2021 році Віталій втратив найріднішу людину-матір, яка виховувала його та опікала.

У Самборі воїн зустрів свою кохану Христину, з якою у минулому році одружився. У них народилися двійнята Марк і Мія, яким нещодавно виповниться лише п'ять місяців.

Залишаючись вірним сином своєї Батьківщини Віталій продовжував захищати рідну землю від ворога. Він хотів, аби його діти зростали у мирній Україні. І робив для цього усе, що міг.

Робота сапера надзвичайно важка і небезпечна. На жаль, під час виконання одного з бойових завдань, Віталій загинув. Це сталося 10 липня 2023 року.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності