На Львівщині до кінця року планують побудувати міст, який почали зводити ще у 2000-х роках: деталі

На Львівщині до кінця року планують побудувати міст, який почали зводити ще у 2000-х роках: деталі

Загальна вартість будівництва становить 16,5 мільйонів гривень

14 липня повністю обвалився дерев'яний міст, який з'єднував села Монастирець і Поляна у Комарнівській громаді на Львівщині. Попри аварійний стан та заборону ним користувались пішоходи.

Новий бетонний міст між селами планують добудувати до кінця 2023 року, повідомив заступник директора департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Микола Одиноцький, пише «Суспільне».

«Міст був напівзруйнований, впав вчора. У жовтні 2022 року було рішення про обмеження руху даним мостом. Люди на страх і ризик ним користувалися. Він був у пішохідному режимі. Там не було проїзду, була невелика стежка, де забезпечувався прохід мешканців через річку. Сьогодні [15 липня, — ред.] територіальна громада, наскільки мені відомо, мала організувати заходи щодо розбирання мосту», — сказав Микола Одиноцький.

За словами посадовця, будівництво бетонного мосту, який з'єднає села, триває з липня цього року.

«Ми будуємо там новий міст. Не з нуля, а продовжуємо будівництво, яке було розпочате ще в 2000-х роках. Там вже є залиті опори, ми його розчистили і зараз є етап зварювання металевих конструкцій. Очікуємо, що до Нового року ми мали б його відкрити як мінімум для пішохідного руху, а як максимум, якщо на це не вплинуть ніякі фактори, то відкриємо до кінця року для автомобільного транспорту», — каже заступник директора департаменту дорожнього господарства.

До слова, замовником є Комарнівська територіальна громада. Згідно з процедурою закупівель, загальна вартість будівництва становить 16,5 мільйонів гривень. З них 15 мільйонів виділили з державного дорожнього фонду, а півтора мільйона скерували з бюджету Комарнівської громади.

Додамо, що міст через річку Дністер, що має сполучати села Поляна та Монастирець, розпочали будувати після повені у 2008 році.

Тоді негода пошкодила дерев'яний міст, яким користувалися жителі цих сіл. Та нову переправу не добудували й люди продовжили користуватися аварійним.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA поспілкувалось з керівником  Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олегом Березою про ремонт доріг і мостів під час війни, призупинені проєкти та роль регіону в логістиці. Інтерв’ю можна прочитати тут.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності