Тепер потрібно обходити 4 кілометри: на Львівщині обвалився аварійний дерев’яний міст

Тепер потрібно обходити 4 кілометри: на Львівщині обвалився аварійний дерев’яний міст

З 2008 року нову переправу не добудували й люди продовжили користуватися аварійним мостом

Вночі на 14 липня між селами Монастирець та Поляна, що у Комарнівській територіальній громаді, повністю обвалився дерев'яний міст.

Попри заборону мешканці продовжували переходити спорудою з одного села в інше, розповів директор місцевої початкової школи у Монастирці Любомир Байцар, пише «Суспільне».

За його словами, обвал трапився о 23-й годині 13 липня.

«Там один рибак сидів, то чув обвал. Той міст вже був обвалений давно, але люди ще зробили перехід по перекладинах і вони були не надійні. Новий міст будують, але там лише підготовчі роботи, укріплюють дамбу, ще балок не кинули», — каже Любомир Байцар.

У Монастирці є школа, пошта, бібліотека, дві церкви та медичний пункт. Проте тепер, щоб туди потрапити, потрібно обходити 4 кілометрів.

«Більшість людей — пенсіонери, їм той шлях нелегко долати. Голова звертався до перевізників, та вони не хочуть, бо кажуть, що не вигідно. Доярки з Монастирця, а ферма — на Поляні. Сторож в Монастирці, а ферма — на Поляні. Тепер мусять йти по колу, приблизно 6-7 кілометрів», — зазначив директор місцевої початкової школи у Монастирці.

Додамо, що міст через річку Дністер, що має сполучати села Поляна та Монастирець, розпочали будувати після повені у 2008 році.

Тоді негода пошкодила дерев'яний міст, яким користувалися жителі цих сіл. Та нову переправу не добудували й люди продовжили користуватися аварійним.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA поспілкувалось з керівником  Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олегом Березою про ремонт доріг і мостів під час війни, призупинені проєкти та роль регіону в логістиці. Інтерв’ю можна прочитати тут.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності