Негода на Львівщині та декомунізація: Максим Козицький розповів про події доби, яка минула

Негода на Львівщині та декомунізація: Максим Козицький розповів про події доби, яка минула

Для дітей, чиї батьки захищають Україну на передовій та волонтерять, у Львові відкрили

Загроз ракетних ударів у нашій області не виникало.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

  • Унаслідок вчорашньої негоди без електропостачання на Львівщині залишаються 25 населених пунктів, з них 7 повністю та 18 частково. Відновлюють живлення 11 бригад «Львівобленерго» – 47 осіб та 16 одиниць техніки. Найбільше шкоди негода наробила на Жидачівському, Самбірському та Пустомитівському напрямках.
  • Аграріям Львівщини погодили майже 50 млн гривень грантової допомоги на закладення нових садів в межах грантової програми «Свій сад» від єРобота. Львівська область залишається в трійці лідерів серед регіонів за обсягом фінансування в межах цієї програми.
  • У селі Давидів реконструюють зовнішню мережу напірної каналізації. Проєкт реалізують для оновлення застарілої каналізації.
  • Цьогоріч почнуть реконструкцію системи опалення обласного Державного архіву. Проєкт виконають, щоб зменшити великі експлуатаційні витрати та виправити некерованість й повну гідравлічну розбалансованість системи, внаслідок чого відбувався нерівномірний розподіл тепла у приміщенні.
  • У Золочеві в межах процесу декомунізації демонтували меморіальний комплекс «вічний вогонь». Від початку 2023 року в області демонтували 114 об’єктів радянської та імперської пропаганди ворога. Повне очищення Львівщини від тоталітарної символіки плануємо до кінця 2023 року.
  • У Дрогобичі пам’ятник Григорію Геврику позбавили радянської символіки. Таке рішення ухвалила комісія, керуючись рекомендаціями від Інституту українознавства імені Крип’якевича НАН України, висновками місцевих істориків та краєзнавців, зверненнями мешканців мікрорайону.
  • Пустомитівська громада отримала технічне обладнання від Міжнародної організації з міграції, а саме: ноутбук, вісім планшетів, сім-карти для них та ліцензійне програмне забезпечення. Обладнання передали в межах реалізації проєкту «Людський вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громади».
  • Червоноградський денний центр соціально-психологічної допомоги отримав інклюзивний автомобіль, завдяки Уряду Данії, Фонду Народонаселення ООН в Україні та Благодійному фонду «Butterfly».
  • Для дітей, чиї батьки захищають Україну на передовій та волонтерять, у Львові відкрили безкоштовний денний центр від міжнародної молодіжної організації YMCA Lviv.
  • У Бродах стартувала Школа відповідального батьківства. 20 пар отримають доступ до нової доказової інформації. Батьки немовлят та пари, які планують батьківство, пройдуть навчання з догляду за дітьми до 3-х років. Наша область стала пілотною, де втілюють цей проєкт від благодійної організації «Дія.Ми». Після успішної реалізації в п’яти громадах Львівщини його масштабують на інші області України.
  • Понад 13 тисяч гривень передали на потреби ЗСУ організатори дитячого благодійного фестивалю «Майбутнє України. Вижити», який провели у Львівському районі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності