• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ракетна атака на Львів та візит Зеленського: Максим Козицький розповів про важливе з життя Львівщини за тиждень

Ракетна атака на Львів та візит Зеленського: Максим Козицький розповів про важливе з життя Львівщини за тиждень

Ракетна атака на Львів та візит Зеленського: Максим Козицький розповів про важливе з життя Львівщини за тиждень

Львів з робочим візитом відвідали Президент України Володимир Зеленський та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. Разом з очільниками церков і релігійних спільнот та місцевими мешканцями молились за український народ, військо, перемогу і мир

У ніч на 6 липня росіяни завдали ракетного удару по Львівщині. Ворог влучив у багатоквартирний будинок у Львові. Також зазнала пошкодження підстанція. У Львівському районі уламок ракети впав поблизу будівлі Народного дому. Унаслідок падіння уламків ракети у Золочівському районі виникли руйнування в приватному господарстві одного з сіл.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Це найбільш руйнівна атака по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни. Ракета, яка влучила у житловий будинок, забрала життя 10 людей. 48 осіб отримали поранення. Руйнувань зазнали будинки, квартири, гуртожитки, виші, будинок дитини та санаторна школа. Також – величезна кількість вибитих вікон і дверей. Пошкоджені понад 60 автомобілів. До ліквідації наслідків ракетної атаки, розбору завалів та допомоги постраждалим долучилось близько 700 осіб – зокрема рятувальників, медиків, поліціянтів, працівників комунальних служб, СБУ, Нацгвардії. Одразу на місце із допомогою виїхали волонтери та громадські організації. Розгорнули 9 наметів для розміщення, харчування та надання психологічної допомоги. 40 осіб, які залишились без домівок, тимчасово відселили у модульне містечко, готель та дитячий центр спорту, туризму і екскурсій. Ремонтні бригади вже почали роботи.

  • Гордість та мужність нашої нації – командири оборони Маріуполя Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко і Денис Шлега – вдома. У суботу вони прибули з Президентом України з Туреччини на Львівщину, після цього – поїхали до рідних.
  • У суботу, у 500 день повномасштабної війни, Львів з робочим візитом відвідали Президент України Володимир Зеленський та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. Разом з очільниками церков і релігійних спільнот та місцевими мешканцями молились за український народ, військо, перемогу і мир.
  • У Дрогобичі Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні архієреїв та духовенства освятив монастир святого Іоана Хрестителя. Храм до травня 2022 року належав до московського патріархату, але релігійна громада вирішила приєднатися до Православної церкви України.
  • 24 млн гривень скеруємо з обласного бюджету Східницькій громаді на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації 10 червня. Ця громада найбільше постраждала від негоди, але коштів у бюджеті на ремонтні роботи не вистачає.
  • На Львівщині відновлюють міст на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна у Комарнівської територіальної громади. Цей міст зазнав ушкоджень під час повені у 2008 році. У 2023 році Львівська ОВА виділила на роботи 15 млн гривень.
  • Найбільше коштів за I півріччя 2023 року в межах реалізації обласних цільових програм скерували на медицину, безпеку й соціальну підтримку оборонців України, а також – на допомогу ВПО.
  • Практично кожен четвертий випускник, який набрав 600 балів на національному мультипредметному тесті, проживає у Львівській області.
  • У нашій області триває процес декомунізації. Наприклад, Яворівський та Золочівський райони уже позбулися половини об'єктів радянської пропаганди. Від початку року на Львівщині демонтували близько сотні таких пам’ятників. Загалом на території області виявили 260 об’єктів, які підлягають декомунізації.
  • Аграрії Львівщини розпочали жнивну кампанію 2023 року. Очікуємо, що зберемо зерна не менше, ніж рік тому.
  • У Підкамінській територіальній громаді запрацював восьмий в області Дія.Центр. У ньому обслуговуватимуть понад 10 тисяч мешканців та надаватимуть понад 200 адміністративних послуг.
  • У школі в Бібрській громаді, яка не працює, провели ремонт та облаштували приміщення для довготривалого проживання ВПО. Роботи виконали в межах співпраці Львівської ОВА та Австрійського Червоного Хреста. У будівлі проживатимуть багатодітні сім’ї з Харкова та Бахмута.
  • На базі Золочівського професійного ліцею відкрили навчально-практичний центр з підготовки автослюсарів. Забезпечили його сучасним німецьким обладнанням, аналогів якому у закладах професійно-технічної освіти області нема. Студенти центру одразу працюватимуть з реальними замовниками. Крім того, ще до відкриття центру, вони ремонтували машини на фронт, тепер будуть цю місію розширювати.
  • На Львівщині стартував пілотний проєкт Єдиного державного реєстру адрес. В межах ініціативи готуватимуть фахівців у громадах до створення та ведення адресного реєстру. Участь в проєкті беруть понад 100 громад з усієї держави, зокрема п’ять зі Львівської області – Львівська, Жидачівська, Красненська, Сокільницька та Червоноградська.
  • Львівська ОВА та ГО «Друзі спільноти святого Егідія» підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає отримання, зберігання та перевезення гуманітарної допомоги й інших товарів першої необхідності, їхнє розподілення між вимушеними переселенцями та усіма, хто потребує підтримки у воєнний час.
  • За пів року платники Львівщини скерували понад 12 мільярдів гривень до Державного бюджету. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року збір платежів до загального фонду Державного бюджету збільшився на близько 17%, а це – 1,8 млрд гривень.
  • План доходів бюджету області за перше півріччя цього року перевиконали на 15%. До загального фонду бюджету області надійшло 16,6 млрд гривень податків, зокрема 2,7 млрд гривень – до обласного бюджету.
  • На Львівщині цього року відбудеться понад 70 пластових таборів. Участь братимуть близько 2500 юнаків та юначок, новаків та новачок. Це рекордна кількість таборовиків, яких приймає Львівська область.
  • Четверо спортсменів зі Львівщини показали найкращі результати з-поміж 7 тисяч учасників із 48 країн на III Європейських іграх.
  • З 17 по 24 липня у Жидачеві відбудеться Військова школа імені Героя України Тараса Матвіїва. Участь може взяти молодь віком від 14 до 25 років. У програмі передбачені різноманітні активності, зокрема військова тактика, домедична допомога, спорт, аеророзвідка, гра «Laser Tag», навчальні стрільби, командна робота, а вечорами – українські пісні біля ватри.
  • У Національному музеї імені Андрея Шептицького відкрили виставку понад 100 вишитих сорочок з різних регіонів України «Жива традиція: моя сорочка». Оглянути можна до 6 серпня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності