У Стрию чоловік заплатить понад 18 тис. штрафу за носіння кастета

кастет
Фото: pexels

Чоловік носив холодну зброю без передбаченого законом дозволу

Стрийський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який носив із собою кастет. Він повинен заплатити понад 18 тис. гривень штрафу.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зазначається, що чоловік придбав кастет, який є холодною зброєю ударно-дробильної дії, у Києві у 2018 році у переході метро. Виявили кастет працівники правоохоронних органів під час поверхневої перевірки у приміщенні Стрийського РУП ГУ НП.

«Працівниками поліції в задній кишені штанів виявлено предмет зовні схожий на кастет, який відповідно до висновку експерта являється холодною зброєю ударно-дробильної дії - кастетом, виготовлений кустарним (промисловим) способом, та який без передбаченого законом дозволу останній носив при собі до 02.05.2023, тобто до виявлення та вилучення працівниками поліції», - йдеться у вироку.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Йому призначили покарання у виді штрафу розміром 18,7 тис. грн. Також суд ухвалив знищити виявлений у чоловіка кастет.

Нагадаємо, мешканцю Львова, у якого виявили склад зброї і боєприпасів, повідомили про підозру. Зокрема, у чоловіка виявили понад 5 тис. патронів, 7 пістолетів, 2 автомати, 20 шашок,  8 гранат, 2 мінометні міни, кілька підривачів, артснарядів та вибухонебезпечних сигнальних патронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності