• Головна
  • Новини Львівщини
  • Мав польський паспорт й хотів підзаробити: на Львівщині прикордонники викрили шахрая та ухилянта

Мав польський паспорт й хотів підзаробити: на Львівщині прикордонники викрили шахрая та ухилянта

Мав польський паспорт й хотів підзаробити: на Львівщині прикордонники викрили шахрая та ухилянта

На кордоні горе-перевізник почав поводити себе неадекватно

Вночі 3 липня в пункт пропуску «Шегині», на виїзд з України, прибув 49-річний чоловік за кермом «Ауді» польської реєстрації, який на контроль надав паспортні документи громадянина Польщі. Втім прикордонники виявили 39-річного мешканця Івано-Франківська, який намагався проникнути в це авто без перевірки.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.

Як з’ясувалося, під час заїзду легковика на територію пункту пропуску, іванофранківець заховався під сидінням авто.

«Надалі, аби залишатися непомітним, чоловік вистрибнув з автівки та намагався на території пункту пропуску перечекати, поки його «перевізник» пройде прикордонно-митний контроль, а потім підсісти назад в автомобіль», - йдеться у повідомленні.

Втім прикордонники затримали чоловіка й притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Згодом прикордонники встановили, що водій «Ауді» за 1 100 євро погодився перевезти через кордон чоловіка призовного віку. Крім того, правоохоронці встановили, що водій автівки, який перетинав кордон за паспортом громадянина Польщі, має також й громадянство України.

«Його теж притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Крім того, направили повідомлення на адресу Нацполіції по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», - зауважили прикордонники.

Крім того, в діях обох чоловіків, ймовірно, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією».

«Під час очікування поліцейських горе-перевізник почав себе поводити нетактовно та відмовлявся виконувати законні вимоги прикордонного наряду. Громадянина попередили про адміністративну відповідальність за вище вказані дії, однак це його не зупинило», - сказали у Західному регіональному управлінні ДПСУ.

Тож стосовно нього склали протокол ще й за ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Натомість після складання адміністративних документів прикордонники передали обох чоловіків співробітникам Нацполіції.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці затримали 47-річнго мешканця Закарпаття, який намагався переправити п’ятьох військовозобов’язаних чоловіків до Польщі.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності