У Буську водій вантажівки за збиту на смерть жінку отримав умовний термін

аварія

Також водій повинен заплатити 150 тис. грн завданої моральної шкоди

Буський районний суд Львівської області покарав водія вантажівки, який на смерть збив жінку, умовним терміном.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Аварія сталася 1 квітня 2022 року. Обвинувачений керував автомобілем марки MAN. Розпочинаючи рух заднім ходом від території продуктового магазину по вул. Княжій у Буську водій не переконався у безпечності руху та наїхав на жінку, яка проходила позаду автомобіля. Внаслідок зіткнення потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження та померла у лікарні.

У суді чоловік визнав свою вину у скоєному. Сторона потерпілого заявила у суді, що немає жодних матеріальних претензій та просила суворо не карати.

Обираючи покарання суд врахував, що водій позитивно характеризується за місцем праці, раніше не судимий та щиро розкаявся у скоєному.

Суд визнав чоловіка винним у скоєному та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік. Одна його звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі та призначили 2 роки випробувального терміну.

Також з нього стягнуть 5,1 тис. грн за проведення судово-інженерно-транспортних експертиз. Окрім того, водій повинен заплатити стороні потерпілої 150 тис. грн моральної шкоди.

Нагадаємо, поблизу селища Новгородка Кропивницького району Кіровоградської області у ДТП загинули троє 17-річних дівчат. Автомобілем, у якому їхали дівчата, керував п’яний поліцейський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності