На Львівщині покарали водія, який п’яним скоїв смертельну аварію біля Сокільників

аварія біля Сокільників. Фото: ГУ НП у Львівській області
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

В аварії загинула 47-річна жителька Івано-Франківської області

Пустомитівський районний суд Львівської області посадив на 6 років за ґрати водія, який п’яним скоїв смертельну аварію біля села Сокільники.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Аварія сталася 18 жовтня 2019 року на дорозі Київ-Чоп біля села Сокільники. Обвинувачений, якому на момент аварії було 20 років, керував автомобілем Renault Laguna у стані алкогольного сп’яніння. Він порушив правила дорожнього руху та перетнув вузьку суцільну лінію на дорозі, яку перетинати заборонено, та виїхав на смугу зустрічного руху на якій зіткнувся з автомобілем Volkswagen Passat.

Внаслідок аварії 47-річна пасажирка Volkswagen Passat отримала перелом ребер, хребта, тазу, розриви печінки, селезінки та легень. Від отриманих травм вона загинула на місці події. Водій автомобіля отримав струс головного мозку, перелом правої ключиці та забої м’яких тканин.

Потерпілий водій розповів у суді, що завдана шкода йому не відшкодована ні обвинуваченим, ні страховою компанією. Також він просив суд обрати чоловіку одне з найтяжчих покарань, через те, що останній вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння.

У суді винуватець аварії свою вину у скоєному визнав частково. Він розповів, що їхав в автомобілі зі своїми знайомими. Як саме відбулося ДТП він не пам’ятає, бо на деякий час втратив свідомість, але з часом він дізнався, що скоїв аварію. Чоловік не визнав того, що перебував у стані алкогольного сп’яніння та сказав, що виявлений у його крові алкоголь з’явився у результаті надання йому медичної допомоги, а саме через отримані ліки.

Розглянувши матеріали справи, Пустомитівський районний суд  Львівської області визнав водія Renault Laguna винним у скоєному та призначив покарання у виді 6-ти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Обвинувачений повинен заплатити потерпілому чоловіку 879 тис. гривень компенсації та 19,3 тис. гривень у дохід держави за залучення експертів.

Також суд ухвалив стягнути зі страхової компанії на користь потерпілого 16,1 тис. грн страхового відшкодування за лікування, 62 тис. грн шкоди за втрату автомобіля, 50 тис. грн витрат на поховання та встановлення надгробного пам’ятника, 50 тис. грн відшкодування моральної шкоди у зв’язку зі смертю дружини та 806 грн моральної шкоди заподіяної ушкодженням здоров’я.

Нагадаємо, раніше на Львівщині винесли вирок водію, який скоїв смертельну аварію у якій загинув 17-річний хлопець. 21-річний водій автомобіля «ВАЗ 2101» рухався у стані алкогольного сп’яніння по вул. Перемишлянській у напрямку с. Якторів. Він був неуважний, не стежив за дорогою, виїхав за межі проїзної частини та в’їхав у електричну опору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності