• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ремонт доріг на Червоноградщині та кредити для фермерів: Козицький розповів про головне на Львівщині за добу

Ремонт доріг на Червоноградщині та кредити для фермерів: Козицький розповів про головне на Львівщині за добу

Ремонт доріг на Червоноградщині та кредити для фермерів: Козицький розповів про головне на Львівщині за добу

У Стрию на Майдані Незалежності експонують знищену російську техніку

Доба 20 червня на Львівщині минула без тривог.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його інформацією, обласна комісія виділила пів мільйона гривень підтримки для організацій, які піклуються про осіб з інвалідністю по зору і слуху та ветеранів ОУН-УПА.

Тим часом на Червоноградщині ремонтують автодорогу загального користування місцевого значення Комарів – Переспа на ділянці від села Волиця до Зубкова. На роботи виділили 4 млн 500 тис. гривень з бюджету Сокальської міської територіальної громади.

Натомість 6 сільськогосподарських виробників Львівщини отримали довгострокові пільгові кредити у сумі 10 млн гривень на створення об’єктів виробництва з доданою вартістю та нових робочих місць. Це стало можливим завдяки Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.

«Переможці планують створити цех з переробки риби, який вироблятиме 5 видів продукції, об’єкти для сушіння, зберігання зернових та технічних культур, цех з переробки картоплі власного виробництва», - зазначив начальник ЛОВА.

Також сучасну комп’ютерну техніку отримали 8 закладів Львівщини, які прихистили дітей з числа ВПО. 61 ноутбук придбали в межах співпраці Львівської ОВА та організації USAID.

Водночас на Золочівщині для сільськогосподарського кооперативу «Покрова» придбали обладнання для виготовлення сиру. Це зробили в межах проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України», щоб розширити виробництво та налагодити виготовлення кількох різновидів сиру, збільшити обсяги випікання фірмового сирника.

«Першочергово продукцію реалізовуватимуть на території  Заболотцівської громади та для наших воїнів. Приміщення для втілення проєкту надала Заболотцівська сільська рада», - уточнив Максим Козицький.

У Львівській обласній клінічній дитячій лікарні «Охматдит» перебуває німецький пластичний хірург Клаус Екснер. Спільно з українськими колегами він упродовж 5 днів оперуватиме діток із вродженими вадами повік та проведе консультації. Це його 11 візит в «Охматдит».

Тоді як у Стрию на Майдані Незалежності експонують знищену російську техніку. Її ліквідували стрияни з батальйону «Карпатська Січ» на Лиманському напрямку.

Водночас громади Львівщини можуть залучити додаткові кошти на реновацію муніципальних будівель для забезпечення житлом ВПО.

Успіхи в області були й спорті, зокрема армреслери Львівщини вибороли для України 12 нагород на чемпіонаті Європи. Загалом за нагороди змагались понад 900 спортсменів з 31 країни.

Натомість команда LvivRoboKids посіла 3 місце на Всеукраїнському відборі до World Robot Olympiad на Всеукраїнському STEM-фестивалі Robotica.

«До команди входять найкращі учасники гуртка «Робототехніка», який працює при Львівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді», - додав Максим Козицький.

Нагадаємо, дорожники завершили аварійні роботи з берегоукріплення відкосу насипу земляного полотна у Підгородці Стрийського району, який постраждав внаслідок повені.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності