Дівчина з Дрогобича пройшла 500 км, аби зібрати гроші на потреби ЗСУ

Дівчина з Дрогобича пройшла 500 км, аби зібрати гроші на потреби ЗСУ

Шлях святого Якова — це паломницька дорога, яку дівчина подолала за 17 днів

Христина Михайлюк зі Львівщини подалась у пішу мандрівку, щоб зібрати гроші на дрон для Збройних сил України. Дівчина пройшла 500 кілометрів, з собою у неї був лиш 12-кілограмовий рюкзак.

Про це пише «Суспільне».

Христина Михалюк розпочала піший похід частиною маршруту святого Якова з Кракова до кордону в Медиці 10 травня. Звершила вона його через 17 днів у рідному Дрогобичі.

«Маршрут проходить різними цікавими містами, тобто це люди, це архітектура, також якимись невеличкими селами. Можна за життям поспостерігати і різними ландшафтами, краєвиди просто чудові. Гори захоплює, скажемо горами я не ходила, така горбиста місцевість, але видно ліси, поля, краса. З того, що можливо складно, навіть страшно було – ходити одній через ліс», — розповіла Христина Михайлюк.

На фініші маршруту Христину зустрічав її хлопець.

«Коли вона перетнула кордон і ми почали рух до авто, вона ще активно в цьому ритмі похідному рухалася. То я без рюкзака дещо доганяв її, тобто це був швидкий темп і коли я зважив рюкзак, підняв оцих 12 кілограм, то було в думках, як було іти 500 кілометрів з таким рюкзаком», — каже Іван Гуляк.

Шлях святого Якова — це паломницька дорога, яку дівчина подолала за 17 днів. На ночівлю вона зупинялась у притулках, хостелі, або ж у людей.

«Це документ, в який проставляють печатки на шляху Якова в тих об’єктах, які ти відвідуєш. Це власне є доказом, що ти пройшов цей шлях, я навіть не знала, що костели, церкви мають такі цікаві печатки», — зазначила Христина Михайлюк.

Світлинами та історіями з походу дівчина ділилась у соцмережах й закликала донатити для Збройних Сил України.

«Ціль — Квадрокоптер DJI Mavic 3T для третього окремого штурмового полку. Я зв’язалася з волонтером, Сергій Головко працює в Києві і він з початку повномасштабного вторгнення займається дуже активно волонтерством, їздить на виїзди, гарячі точки він розказав про потребу і ми вирішили організувати цільовий збір», — розповіла вона.

До слова, наразі зібрано вже майже половину суму. Підтримати й задонатити на дрони можна тут.

Нагадаємо, до Львова привезли 23 пікапи для Збройних Сил України, які подарували та особисто передали британські фермери. Машини поїдуть на передову вже за лічені дні.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності