На Львівщині відкрили центр допомоги людям, які постраждали від насильства

На Львівщині відкрили центр допомоги людям, які постраждали від насильства

На базі центру працюватиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка оперативно реагуватиме на випадки насильства

У Червонограді відкрили перший центр допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Там є чотири ліжкомісця та фахівці, які надаватимуть допомогу.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Так, у центрі надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги. Водночас для жінок з дітьми, які звертатимуться в центр, буде можливість короткостроково або цілодобово залишитись у спеціально облаштованому приміщенні.

У центрі допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства надаватимуть послуги такі фахівці:

  • менеджер;
  • адміністратор;
  • соціальний працівник;
  • психолог.

Вони співпрацюватимуть зі старостами громад, відділеннями поліції, закладами освіти, охорони здоров’я, службою у справах дітей, бюро безоплатної правової допомоги.

Проєкт реалізовано за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

«Цей проєкт вдалося реалізувати за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Тут жінки зможуть отримати консультацію, екстрений прихисток. Є мобільна бригада, яка зможе виїхати на виклик. Ми хочемо не лише боротися з гендерно зумовленим насильством, а й взагалі викорінити його», — розповіла регіональна спеціалістка з протидії гендерно зумовленого насильства Фонду ООН у галузі народонаселення Олена Коханець.

Зазначається, що на базі Центру працюватиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка оперативно реагуватиме на випадки насильства, що зафіксували працівники правоохоронних органів та де необхідна допомога фахівців. Центр забезпечений автомобілем, завдяки якому бригада зможе здійснювати виїзди до постраждалих.

До слова, такі бригади працюють ще у двох містах. Звернутись можна за номерами: 067 600 28 26 (Стрий), 067 600 288 33 (Червоноград), 067 600 28 22 (Дрогобич).

Нагадаємо, Шевченківський районний суд м. Львова покарав чоловіка, який вчиняв домашнє насильство над сестрою.

Довідково:

За підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення з липня 2022 року у Львові діє кар’єрний хаб «ВОНА». Він пропонує постраждалим безкоштовні професійні курси працевлаштування, консультації карєрних радниць, зокрема щодо написання резюме, грантрайтингу, а також при хабі працює психологиня.

Для тимчасового надання притулку постраждалим від домашнього насильства передбачені:

  1. Відділення з надання притулку постраждалим від домашнього насильства Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області (22 ліжкомісця).
  2. Дрогобицький денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою (6 ліжкомісць).
  3. Новороздільський денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою (12 ліжкомісць).
  4. Стрийський денний центр з кризовою кімнатою (4 ліжкомісця).
  5. Червоноградський денний центр з кризовою кімнатою (4 ліжкомісця).
  6. Соціальний готель Львівської міської ради (20 ліжкомісць).
  7. Притулки громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» (20 ліжкомісць).
  8. Відділення для жінок благодійного фонду «Назарет» (20 місць).

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності