Платники Львівщини сплатили 79 млн грн акцизного податку

Надходження зросли на 45,2 млн грн

За 5 місяців 2023 року платники Львівщини сплатили до загального фонду Держбюджету 79 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених з-за кордону підакцизних товарів.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Львівській області.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 45,2 млн гривень. У травні до бюджету надійшло 18,8 млн грн акцизного податку від платників Львівської області.

Надходження податку з вироблених в Україні підакцизних товарів від початку року становили 50,2 млн грн. Це на 12,6 млн грн або на 33,5% більше планового показника. У травні надходження становили 9,15 млн грн.

Від ввезених в Україну підакцизних товарів до загального фонду Держбюджету надійшло 28,8 млн грн, що на 5,7 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«У травні 2023 року надходження становили 9,6 млн грн, що на 2,15 млн грн більше або на 28,8% більше доведених завдань, та на 5,07 млн грн або на 111,5 відс. більше ніж за аналогічний період минулого року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від початку року до загального фонду Державного бюджету України з Львівщини зібрано майже 10,4 млрд грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Найбільшу частину надходжень до Держбюджету, а саме майже 34%, становить збір податку на додану вартість.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності