На Львівщині за вилиті нечистоти чоловік заплатить 17 тис. грн штрафу

відходи, забруднення
Фото: Freepik

Чоловік злив відходи між смт Куликів та с. Перемивки

Жовківський районний суд Львівської області покарав штрафом чоловіка, який вивіз та вилив між населеними пунктами нечистоти з вигрібної ями.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чоловік перебував у домогосподарстві свого знайомого та за допомогою автомобіля «МАН», обладнаного цистерною, використовуючи систему закачування рідин, викачав та розмістив у цистерні увесь вміст відходів з вигрібної ями.

Далі він поїхав на земельну ділянку, що розташована між населеними пунктами смт Куликів та с. Перемивки поблизу автодороги сполучення Тернопіль - Львів - Рава-Руська та злив усі відходи.

Такими діями він спричинив забруднення  ґрунтів відходами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля, а саме шкідливими речовинами (нітратами) та мікроорганізмами (кишковою паличкою), які містяться у злитих на ґрунт відходах.

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєному та просив суд затвердити угоду про визнання винуватості. Чоловіка визнали винним у скоєному та призначили покарання у виді штрафу розміром 17 тис. гривень.

Нагадаємо, на Львівщині за викинуті тваринні рештки чоловік заплатить понад 20 тис. грн штрафу. Знаходячись на території свого господарства обвинувачений розмістив у причіп свого автомобіля рештки тваринного походження, а саме копита, голови та шкіри, які утворилися від розбирання яловичих тушок двох корів і коня. Далі він вивіз рештки неподалік с. Боянець Червоноградського району та скинув у яму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності