На Львівщині за викинуті тваринні рештки чоловік заплатить понад 20 тис. грн штрафу

суд
Фото: Freepik

Чоловік визнав свою вину у скоєному

Сокальський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який викинув неподалік села Боянець рештки тваринного походження.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Знаходячись на території свого господарства обвинувачений розмістив у причіп свого автомобіля рештки тваринного походження, а саме копита, голови та шкіри, які утворилися від розбирання яловичих тушок двох корів і коня. Далі він вивіз рештки неподалік с. Боянець Червоноградського району та скинув у яму.

Таким чином він забруднив земельну ділянку відходами, шкідливими для довкілля, що проявилось у накопиченні у ґрунті токсичних хімічних сполук, хвороботворних бактерій та паразитів, які можуть викликати спільні для людей і тварин захворювання.

Під час досудового розслідування чоловік визнав свою вину у скоєному та щиро розкаявся. Також він уклав угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд.

Чоловіка визнали винним у скоєному та призначили покарання у виді штрафу розміром 20,4 тис. гривень. Виявлені решти суд ухвалив утилізувати.

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області зобов’язав ПАТ «Львівський локомотивний завод» відшкодувати державі понад 874 тис. грн за забруднення навколишнього середовища. Підприємство відмовилося добровільно відшкодовувати заподіяну шкоду, відтак було заявлено позов про їх стягнення у судовому порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності