Перевозив у дитячому візку: на Львівщині покарали чоловіка, який зберігав боєприпаси

зброя
Фото: Freepik

Чоловіку призначили 3 роки 6 місяців позбавлення волі

Буський районний суд виніс вирок уродженцю Херсонської області, якого затримали правоохоронці під час перевезення різноманітних боєприпасів та наркотиків у дитячому візочку.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як йдеться у матеріалах справи, 3 березня 2023 року чоловіка зупинили правоохоронці на узбіччі дороги. Під час огляду у нього виявили та вилучили різноманітні боєприпаси, які він незаконно перевозив на дитячому візку у поліетиленовому пакеті. Зокрема в обвинуваченого виявили 44 патрони калібру 7,62 мм для гвинтівки Мосіна, патрони кільцевого запалювання калібру 5,6 мм для стрільби зі спортивної та мисливської зброї, револьверні патрони, а також патрони калібрів 7,62 мм та 5,45 мм для автомата системи Калашникова АК-74.

Окрім того, співробітники поліції виявили в обвинуваченого понад 20 грамів канабісу.

В суді чоловік заявив, що набої він у першій декаді лютого 2023 року знайшов біля сміттєвих баків поблизу дороги. Наркотики, як він стверджує, також були знайдені біля сміттєвих баків.

Суд, зважаючи, що покази обвинуваченого є послідовними та логічними, визнав їх такими, що «не викликають у суду сумніву щодо правильності розуміння обвинуваченим змісту обставин кримінальних правопорушень, добровільності та істинності його позиції».

1 червня 2023 року Буський районний суд визнав його винним у скоєному та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Враховуючи наявність у чоловіка невідбутого покарання, згідно зі ст. 71 до покарання за новим вироком, суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком, остаточно призначивши покарання у вигляді 3 років та 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше на Львівщині судили митника, який незаконно зберігав вдома боєприпаси. Під час обшуків у березні 2015 року в будинку чоловіка виявили та вилучили набої з маркуванням на гільзах «9 mm P.A.Knall» в кількості 17 штук і набої з маркуванням на гільзах «RWS 9 mm P.A.Knall» у кількості 8 штук. Зокрема, боєприпаси були виготовлені саморобним способом із використанням гільз до шумових набоїв заводського виготовлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності