Погрожував зарядженим карабіном перехожим: у Дрогобичі чоловік відбувся умовним терміном

Чоловік влаштував конфлікт з перехожими та погрожував їм мисливським самозарядним карабіном

В Дрогобичі приватного підприємця, котрий перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння вчинив конфлікт з перехожими та погрожував їм зарядженим мисливським карабіном, суд покарав умовним терміном.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений 16 червня 2020 року о 12 годині, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння поруч із територією недіючого дитячого садка, влаштував конфлікт з перехожими та погрожував їм мисливським самозарядним карабіном «Сайга 12К», який був заряджений.

Він неодноразово скеровував його в напрямку присутніх дорослих та малолітніх осіб, які знаходилися на тротуарі проїжджої частини центральної дороги. Близько 13:20 його затримали працівники поліції.

В суді обвинувачений свою вину визнав частково, повідомивши, що в той день його син перевозив білборд на територію недіючого дитячого садочка, що на вул. Грушевського у місті Дрогобичі. В обід син зателефонував йому та розповів, що біля ділянки зібрались люди, які перешкоджають встановленню рекламного щита.

У цей час він вживав алкоголь. Розуміючи, що буде конфлікт, вийшов на місце події, щоб захистити сина. Також визнає, що сподіваючись, що присутні, побачивши в його руках зброю, припинять протиправні дії щодо його синів, взяв з собою карабін.

На місці він побачив, що його сина оточили люди, що він розцінив як напад, відтак попередив, що застосує зброю. В цей час йому начебто було завдано удару кастетом в ліве око. Відчувши, що втрачає свідомість, він попросив сина відвести його в сторону та пішов з ним на територію садочка.

При цьому обвинувачений заперечив, що стріляв зі зброї в напрямку житлових будинків. З даного приводу пояснив, що попросив сина набрати йому води. Син, повернувшись, побачив його на землі, а поряд лежав карабін. Чи здійснював постріл не знає, оскільки знепритомнів.

2 червня 2023 року Дрогобицький міськрайонний суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, замінивши відбування покарання іспитовим строком 1 рік.

Нагадаємо, у Львові звільнили від покарання чоловіка, який побив поліцейського. Зловмисник погрожував нацькувати собак на правоохоронців, а потім схопив поліцейського за шию, почав стискати горло та бити кулаком в область голови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності