Дрогобичани відреагували на інцидент з собаками: до мера міста подали звернення

Дрогобичани відреагували на інцидент з собаками: до мера міста подали звернення

Містяни вимагають створити службу контролю тварин

Жителі Дрогобича відреагували на інцидент, що стався серед білого дня, коли алабаї, які розгулювали містом, загризли малу собачку. Керівництву міста пропонують створити службу контролю за тваринами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав дописувач Арт Сталь.

Зокрема пропонується створити службу контролю, яка буде займатися виловом тварин, які втекли від господарів та самовільно бігають містом.

«Поставити всіх собак на облік. Тобто кожна собака має мати власника який повинен зареєструвати її в реєстрі тварин. Якщо такого немає собака вважається безпритульною та має бути переведена в карантин ( притулок) і не має самовільно бігати вулицями», — йдеться у дописі.

Також зазначається, що варто виписувати штрафи власникам собак, якщо тварини самовільно гуляють містом. Ці кошти згодом можуть покривати видатки на утримання притулків для тварин.

Нагадаємо, 24 травня до поліції почали надходити повідомлення від мешканців Дрогобича про те, що містом бігають два великі алабаї та кидаються на людей та інших собак. Невдовзі поліцейські встановили власницю алабаїв, 34-річну місцеву мешканку. Як пояснила жінка, під час вигулювання собаки від неї втекли. На жінку склали протоколпро адміністративні правопорушення, які скерують на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.Зараз алабаї зачинені у вольєрі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності