У селі на Дрогобиччині запровадили карантин через сказ у собаки

У селі на Дрогобиччині запровадили карантин через сказ у собаки

На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території

У селі Грушів Меденицької громади Дрогобицького району виявили захворювання на сказ у собаки. Відтак у селі та його 5 кілометровій зоні запроваджено двомісячний карантин.

Про це пишуть «Галицькі новини».

Так, 7 березня представники сільської ради повідомили про загибель собаки. Працівники ветеринарної служби здійснили виїзд на місце загибелі, а труп тварини відправили у Львівську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Там провели експертизу й підтвердили випадок сказу.

На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території. Крім того, надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій РВА наклала карантинні обмеження у селі Грушів та прилеглі території у радіусі п’яти кілометрів терміном на 2 місяці. Знімуть їх лише за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Також буде встановлено постійний ветеринарний контроль з метою своєчасного виявлення та ізоляції хворих і підозрілих на захворювання сказом тварин. Зокрема, у Грушеві організувати подвірні обходи з метою виявити підозрілих на сказ тварин, а староста селищної ради до 30 березня повинен провести відлов безпритульних тварин. Натомість мешканців громади закликають утримувати собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA публікувало алгоритм дій при укусі чи подряпині твариною такий:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності