На Дрогобиччину повертається Герой: загинув під час вивезення поранених з Бахмута

На Дрогобиччину повертається Герой: загинув під час вивезення поранених з Бахмута

Завтра, 25 травня, тіло загиблого Героя привезуть до рідного дому. Після обстрілу тіло воїна не підлягало упізнанню. Лише після проведення ДНК експертизи тіло загиблого Героя зможе спочити похованим в рідній землі

Дрогобицька громада втратила ще одного сина – під час захисту України від ворога загинув мешканець Лішні Роман Городовенко.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради.

Завтра, 25 травня, тіло загиблого Героя привезуть до рідного дому.

Роман Городовенко народився 17 березня 1990 року, проживав у Лішні. Закінчив Лішнянський НВК, згодом ДДПУ ім. Франка. Займався виготовленням меблів.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на українські землі, Роман став на захист України. Спершу приєднавшись до місцевої роти охорони, а потім – старшим солдатом у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Пройшов гарячі точки бойових зіткнень. Брав участь у звільненні Херсону.

На жаль, під час вивезення поранених з Бахмута, 11 лютого Роман потрапив під ракетний обстріл, внаслідок якого загинув.

У загиблого залишились мама, дружина та двоє дітей.

Після обстрілу тіло воїна не підлягало упізнанню. Лише після проведення ДНК експертизи тіло загиблого Героя зможе спочити похованим в рідній землі.

Прибуття конвою з тілом очікується завтра, 25 травня. Зустріч на Перехресті Героїв – об 11:30. Звідти домовину з тілом загиблого повезуть на площу Ринок, де о 12:00 відбудеться загальноміське прощання.

Парастас за загиблим Героєм проведуть в рідному домі загиблого. Похорон відбудеться в храмі архистратига Михаїла у селі Лішня.

Поховають загиблого на кладовищі в селі Лішня.

Нагадаємо, на війні рятуючи побратимів, загинув захисник із Яворова. Чоловік вивозив з поля бою поранених, доставляв їх до госпіталів та лікарень. В одній із таких поїздок отримав важкі поранення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності