Перший випадок цьогоріч на Львівщині: жінка потрапила до лікарні з кором

Перший випадок цьогоріч на Львівщині:  жінка потрапила до лікарні з кором

На Львівщині зафіксували перший у цьому році випадок кору

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували 54-річну жінку, у якої діагностували кір. На Львівщині це перший випадок цього року.

Про це пише ZAXID.NET, посилаючись на слова завідувача приймального відділення лікарні Тараса Криницького.

Жінка працювала у Польщі та звідти приїхала до Львова. Тож, є ймовірність, що заразилася вона, найімовірніше, за кордоном.

«Захворіла пацієнтка 14 травня. У неї з’явилася висока температура, нежить, 15 травня виник кашель, світлобоязнь, а 17 травня – висип. До лікарні її привіз чоловік 19 травня. У жінки лабораторно підтвердили кір», – каже Тарас Криницький.

За його словами, захворювання у пацієнтки було середньої важкості, минуло без ускладнень і нині, 24 травня, жінку виписали з лікарні.

Як повідомила ZAXID.NET головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко, чоловіка і двоє дітей, з якими контактувала жінка, терміново провакцинували.

Спалахи кору, як кажуть лікарі, мають циклічний характер і відбуваються кожні чотири-п’ять років. На Львівщині останній спалах був зафіксований у 2017-2019 роках.

Перші випадки кору у цьому році вже зафіксовані вже на Волині та Рівненщині. Тож не виключено, що цього року спалах кору в Україні може повторитися.

Нагадаємо, львівські медики прооперували 9-місячного хлопчика з Умані з важкою патологією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності