Львівські медики прооперували 9-місячного хлопчика з Умані з важкою патологією

Львівські медики прооперували 9-місячного хлопчика з Умані з важкою патологією

Через кілька місяців хлопчика чекає ще одна операція

У Львівській обласній лікарні «Охматдиті» прооперували хлопчика з Умані, у якого був відсутній анус. Операція тривала 7 годин.

Про це повідомили у медустанові.

Атрезію ануса у дитинки виявили у пологовому будинку. Перший етап оперативного лікування виконали в Черкаській обласній лікарні. Після дообстеження з’ясувалося, що у хлопчика також є нориця - вроджений хід від кишківника до сечових шляхів, через що у дитини було постійне запалення нирок. Також хлопчик не набирав вагу через довготривалу інфекцію та антибактеріальну терапію. Відтак, ніхто із медиків не погоджувався робити втручання дитинці із такою малою вагою. Допомогти дитині взялися хірурги львівського «Охматдиту».

«Операцію розпочали лапароскопічно - мобілізували сигмовидну кишку до місця атрезії, знайшли норицю, наклали на неї кліпси та відсікли її. Потім провели колопроктопластику - тобто здорову кишку спустили на промежину і сформували повністю новий анус. Зараз він ще не функціонує. Випорожнення у дитини по стомі - таким чином рана після формування нового ануса не інфікується», — розповіла дитячий хірург Тетяна Катринець.

За кілька місяців, коли рана загоїться, хлопчика чекає ще одна операція. Медики повністю зʼєднають весь кишківник, відтак процес випорожнення буде відбуватися повноцінно.

Нагадаємо, У Львові в «Охматдиті» лапароскопічно прооперували новонароджену дівчинку із Закарпаття у якої була гігантська кіста черевної порожнини. Вже на 5 день після операції дитину разом із батьками виписали із дитячої лікарні

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності