На Яворівщині виявили сказ: у кількох селах 15 травня проведуть вакцинацію

На Яворівщині виявили сказ: у кількох селах 15 травня проведуть вакцинацію

Безкоштовну вакцинацію проведуть фахівці ветеринарної медицини

В селі Новосілки Яворівської громади у собаки виявили захворювання на сказ.

Про це пише видання «Голос Сокальщини»

Відомо, що тварина перебувала у контакті з людьми та іншими тваринами. Щоб недопустити виникнення захворювання серед людей у кількох селах Яворівської нашої громади проведуть вимушену вакцинацію тварин від сказу.

Безкоштовну вакцинацію проведуть фахівці ветеринарної медицини від завтра, 15 травня, з 10:00 години у селах Віжомля, Новосілки, Щиглі та Глинець.

«Щоб зберегти життя, здоров’я своєму улюбленцю та родині – потурбуйтеся про проведення щеплення проти сказу вашим домашнім тваринам. Контактний номер для уточнення інформації щодо проведення вакцинації: + 380 (98) 632 25 86», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Бориславі німецькі вівчарки загризли лисицю зі сказом: у місті оголосили карантин. Начальник Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрій Гарбузинський розповів, що 26 квітня у селі попелі свійська собака контактувала з лисицею і тоді заразилася сказом. 30 квітня тварина укусила свою господиню та через два дні загинула. Згодом експертиза підтвердила сказ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності