У Бориславі німецькі вівчарки загризли лисицю зі сказом: у місті оголосили карантин

У Бориславі німецькі вівчарки загризли лисицю зі сказом: у місті оголосили карантин

Карантинні обмеження наклали на 2 місяці

У місті Борислав та його 5-кілометровій зоні встановили карантинні обмеження.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької районної військової адміністрації.

Таке рішення прийняли у п’ятницю, 5 травня.

Начальник Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрій Гарбузинський розповів, що 26 квітня у селі попелі свійська собака контактувала з лисицею і тоді заразилася сказом. 30 квітня тварина укусила свою господиню та через два дні загинула. Згодом експертиза підтвердила сказ.

1 травня у Бориславі на вул. Дрогобицькій дві собаки породи німецька вівчарка загризли лисицю, у якої, за результатами проведення експертизи, виявили сказ. Зараз собаки проходять вимушену імунізацію.

Враховуючи ці обставини, місто Борислав та село Попелі визнано вогнищем захворювання тварин на сказ. У радіусі п’яти кілометрів цих територій терміном на 2 місяці накладено карантинні обмеження.  Знімуть їх лише за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Вже в понеділок, як зазначили під час засідання комісії, у селі Попелі розпочнуть імунізацію домашніх тварин, після цього – у Бориславі. 

Також рішенням комісії знято карантинні обмеження у селі Грушів Меденицької громади та його 5-ти кілометровій зоні у зв’язку з відсутністю повторних випадків сказу. Їх наклали 9 березня через виявлення захворювання у собаки. 

Окрім Борислава та села Попелі, карантинні обмеження ще діють у селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні.

Нагадаємо, на Золочівщині збільшується кількість диких тварин зі сказом. Зазначається, що в районі були випадки, коли заражені тварини кусали людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності