На Львівщині запрацювала «єЧерга»: в яких пунктах пропуску залишається жива черга

Вантажівка
Фото: pexels

«єЧерга» не пришвидшить саму операцію, але створить комфорт для водія

Запрацювала реєстрація до «єЧерги» для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон.

Про це у коментарі LVIV.MEDIA розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук.

«Сервіс «єЧерга» функціонував з грудня у тестовому режимі. За результатами цього експерименту система запрацювала на 16 пунктах перетину кордону, 11 з них на західному кордоні», - сказав він.

За його словами, жива черга залишилася станом на зараз лише на двох пунктах пропуску – Рава-Руська та Краківець. Всі решта пунктів пропуску по західній ділянці кордону підключені до «єЧерги».  

«Це попередня реєстрація й прив’язка до того чи іншого пункту перетину кордону й відповідно зворотний зв’язок, коли водій знатиме, в який час йому потрібно прибути на оформлення. Це не прив’язка до сервісних зон, до місць відстою», - уточнив Ігор Матвійчук.

Він зауважив, що «єЧерга» не пришвидшить саму операцію, але створить комфорт для водія, бо він сам собі обиратиме місце для відпочинку й плануватиме маршрут.

Нагадаємо, велика кількість чоловіків призовного віку хоче виїхати з України під виглядом волонтерів або ж водіїв вантажівок. Водночас задача прикордонників з’ясувати, хто дійсно привезе необхідну допомогу, а хто зловживає встановленими правилами й хоче покинути країну.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності